In de pers: nieuwe Press Shop in Blankenberge van Marie-Jeanne en Willy

EERSTE VERNIEUWDE WINKEL VAN PRESS SHOP AAN DE KUST

De consument verwacht een ander assortiment dan persartikelen en sigaretten

230px

De Press Shop in de Kerkstraat in Blankenberge was te klein geworden voor Marie-Jeanne Goossens en Willy Mestdagh. Eigenlijk op een goed moment, want Ubiway Retail het bedrijf achter onder andere de Press Shops was net met een nieuw concept van winkels gestart. Intussen zit het koppel al een halfjaar in een nieuw pand. Daar is nu zelfs plaats voor een hele stand M&M's, voor bakkerijproducten, cava en speelgoed. Veel assortimenten worden nog uitgetest. Sigaretten, lotto en pers blijven de toppers.

 

SINDS 2009 IN DE KERKSTRAAT

230px

Oude press shop

Marie-Jeanne Goossens begon in 2009 als werknemer in de Press Shop in de Kerkstraat van Blankenberge. Het assortiment? Kranten en tijdschriften, frisdranken en sigaretten. Toen de zelfstandige uitbater in 2012 met pensioen ging, kon Marie-Jeanne de dagelijkse contacten met de klanten niet meer missen. Als vijftigplusser verkoos ze geen nieuwe zaak uit de grond te stampen, maar voort te gaan met de Press Shop, die ze ondertussen al goed kende. En deze keer dus als uitbater. Ze nam de zaak over en haar vroegere 'baas' zorgde nog wat voor versterking. Totdat Willy Mestdagh, de echtgenoot van Marie-Jeanne, erbij kwam in 2013.

 

 

230px

Verhuizing naar totaal nieuw pand

Na een paar jaar kwam het traditionele assortiment in de oude winkel niet meer tot zijn recht en was er geen plaats voor de nieuwe producten als wijn en cava. Wat verderop stond een nieuw pand leeg en bovendien zou Press Shop aan een verbouwingsronde beginnen. Het plaatje was compleet. Marie-Jeanne en Willy konden weldra verhuizen.

 

 

 

UPGRADE GAMMA

Volledig ander concept

230px

In mei 2017 nam het koppel zijn intrek in een compleet anders ingerichte winkel: veel opener in de eerste plaats, met veel meer licht, een heel lange toog met drie kassa's en een makkelijk te onderhouden gepolierde vloer. Press Shop telt zo'n 150 winkels in België. Ondertussen zijn er nu al zeven vernieuwd. 'Blankenberge Kerkstraat' was een van de eerste die volgens het nieuwe concept werden ingericht. Ook het producten- en dienstenaanbod kreeg een serieuze upgrade. De consument verwacht tegenwoordig meer dan alleen maar kranten en sigaretten: hij wil meteen een pakketje afhalen en een snack meenemen.

Nespresso, pluchen knuffels en m&m's

Press Shop stelde standaard een aantal nieuwigheden voor. Er is ruimte om wat in de krant te bladeren met een heerlijke koffie in de hand. Voor de hongerigen zijn er boterkoeken en broodjes. Er is een uitnodigend rek met M&M's en een ruime keuze aan pluchen knuffels. Voor andere snoepjes is er op de huidige locatie veel meer plaats en het assortiment van frisdranken kon uitgebreid worden in het mooi ingewerkte meubel. Er kwamen accessoires voor sigaretten bij en er zitten nu ook sigaren in het aanbod.

230px

Specifieke noden voor de kust

In Blankenberge komen natuurlijk veel toeristen langs. Marie-Jeanne en Willy dachten aan hun noden en bespraken die met Press Shop. Vandaar dat er nu ook Franstalige wenskaarten en romans beschikbaar zijn, die op een aantrekkelijke manier worden uitgestald. Het aanbod van ijsjes is ook nieuw en gaat vlot de deur uit. Wat de diensten betreft, wordt Kariboo uitgetest: de vaste partner van Press Shop voor de verzending van pakjes. Marie-Jeanne: “Het is nu nog te vroeg om te evalueren of deze service rendeert. Dit is enkel iets voor lokale inwoners en zij weten nog niet dat ze bij ons hun pakjes kunnen verzenden."

 

BESTE LOTTOVERKOOPPUNT

Speelpot met 5 andere Press Shops 

...

 

Lees het volledige artikel in Kiosk.